Mahjongclub ENMV – Wat we doen

 

Wij spelen Mahjong als denksport in ROTTERDAM!

 

Mahjongen

Ons hoofddoel is mensen in de gelegenheid te stellen mahjong te spelen. Dat doen we dan ook iedere woensdagavond van september t/m juni.

 

Mahjong is een spel dat in principe met vier personen aan tafel wordt gespeeld (drie kan ook). Met 13 stenen in de hand wordt door telkens een steen te pakken en één weg te gooien geprobeerd vier combinaties van drie stenen te maken, gecompleteerd met een sluitpaar.

Elke speler speelt voor zichzelf (dus geen duo’s).

Er is dus geen sprake van dat we torens bouwen en paren stenen bij elkaar zoeken. Dat is een computerspelletje, waarvoor mahjongstenen worden gebruikt maar dat verder niets met mahjong te maken heeft.

 

Tijdens de clubavonden spelen we mahjong volgens de Mahjong Competition Rules, voorheen bekend als de Chinese Official International Rules. Deze regels zijn bedacht in 1998 en laatst aangepast in 2006 teneinde mensen over de hele wereld met dezelfde regels te kunnen laten spelen.

 

We beginnen op woensdagavond om 19.30u en spelen door tot ongeveer 22.30u in een aparte ruimte in de Romeynshof.

 

De meeste leden zijn ook thuis in de Japanse regels (Riichi, RCR), Hong Kong regels (HK) en Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS), doch hanteren deze thuis en tijdens toernooien.

 

Organisatie Rotterdams Toernooi ‘Reus van Rotterdam’

Jaarlijks wordt er een landelijk toernooi georganiseerd, waarbij buitenlandse spelers overigens van harte welkom zijn.

Het eerstvolgende toernooi wordt gehouden op zaterdag ? 2016.