Mahjong spelen Ė Competitie ENMV

 

 

Competitie ENMV met de Mahjong Competitie Regels.

 

Vanaf 30 maart 2005 spelen we onze competitie met de OfficiŽle Chinese regels na jaren de Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS) te hebben gevolgd.

MCR kent een wijde verspreiding, vooral in Europa en AziŽ. De regels zijn wat ingewikkelder en uitgebreider dan die doorgaans bij een aangeschaft spel te vinden zijn. Het maakt mahjong tot een volwaardige denksport daar het de geluksfactor aanzienlijk beperkt en tactiek en strategie de overhand hebben.

 

Een belangrijke regel in de officiŽle versie en waaraan binnen de ENMV strikt de hand wordt gehouden: Er wordt niet om geld gespeeld.

 

Iedere woensdag kunnen leden van de ENMV spelen voor de eigen ENMV-competitie.Per avond worden drie rondes gespeeld van 50 minuten, van 19.30u tot ongeveer 22.30u.

 

Afhankelijk van het aantal aanwezigen wordt gespeeld met tafels van drie en vier spelers.

 

Op de avond zelf worden alleen de behaalde punten op een scoreformulier bijgehouden. De verrekening van de punten gebeurt later, de (tussen)stand is zichtbaar op deze website.

 

De behaalde punten na verrekening worden opgeteld en per seizoen geclusterd.

We hebben 3 seizoenwinnaars en een overall winnaar, die mag een jaar lang genieten van onze wisseltrofee: een champagnekoeler.

 

Het competitieseizoen loopt van september t/m juni.